Camilla Ericsson 

AKADEMISK BAKGRUND

  • Masterexamen (5 år) i psykologi med kognitiv beteendeterapeutisk (KBT) inriktning.  
  • Psykoterapeutprogrammet (3 år) med KBT inriktning vid Stockholms universitet. Examen från psykologiska institutionen år 2020 och är sedan dess legitimerad psykoterapeut.
  • Studerar psykologprogrammet för att även erhålla legitimation som psykolog. 
  • Jag har erhållit stipendium och studerat på universitet i USA, England och i Nederländerna för att fördjupa och utveckla mina psykologiska kunskaper. 
  • Fördjupningsutbildningar inom: organisationspsykologi, ledarskap, personalhandledning, konsultationsmetodik, psykoterapeutiska behandlingsmetoder, beroendeproblematik, psykossjukdomar, våldsproblematik, sexuella dysfunktioner, relationsproblematik, komplex smärtproblematik, självskadebeteenden, suicidprevention och neuropsykiatri. 

ARBETSLIVSERFARENHET 

År 2015 började jag arbeta inom primärvård med psykologisk behandling för enskilda klienter, par och grupper. Efter några år sökte jag mig till specialistpsykiatrin och började jobba med barn, unga, föräldrar och vuxna med svår och komplex psykiatrisk problematik. I mitt arbete har jag haft förmånen och förtroendet att vara kvalitetsansvarig för behandlingsarbetet av traumatisering- och PTSD problematik och är utvecklingsledare i ett projekt för implementeringen av jämlik vård. 

OM MIG 

Jag har sedan tidig barndom varit intresserad av människor och har så länge jag kan minnas, haft ett intresse att förstå människors olika beteenden och varför vi gör som vi gör. För mig var det självklart att fördjupa mig i psykologi på universitetet och att specialisera mig inom psykologisk behandling och psykoterapi. Utöver mitt intresse och engagemang inom det psykologiska området så älskar jag att resa och upptäcka nya platser och kulturer. Jag värdesätter även tid tillsammans med familj och vänner som jag gärna bjuder över på en bit mat, då matlagning också är ett av mina intressen.